Vulcanii Noroioși – 2007


Ce să faci într-un weekend din august? Te uiți pe harta României și vezi ce mai poți vedea prin împrejurimi… A… uite Vulcanii Noroioși… lângă Buzău… Deci… câti kilometri sunt… ăă… 100 până la Buzău… aha, gata, hai să mergem să-i spălăm… 🙂

Și uite așa am plecat cu Magda și Tudor, doi vechi prieteni, de dimineață spre Buzău (E85), apoi pe drumul spre Nehoiu-Brașov (DN10). În dreptul localității Berca am făcut dreapta spre vulcani (DC195). Am ajuns în locul cu pricina, am plătit la intrare (sic!) și am pătruns în aria vulcanilor.

Trebuie spus că în zona Vulcanilor Noroioși sunt două arii, una dintre ele, cea vizitată de noi în tura asta, se numește “Pâclele Mici” (315m) și este cu plată, iar cealaltă “Pâclele Mari” (330m), puțin mai spre nord (~3km), a devenit între timp și ea cu plată, dar odinioară era “la liber”. Unii spun că Pâclele Mari sunt mult mai frumoase și mai interesante decât Pâclele Mici. Rămâne să stabiliți voi care cum sunt, chestiunea fiind una subiectivă.

Care dintre cele două "Pâcle" Mari sau Mici, este mai frumoasă?

View Results

Loading ... Loading ...

Iată-ne printre micuțele cratere din care izbucnește nămol, printre dune și printre șuvoaie de “lavă” întărită. Locul este interesant din punct de vedere științific și plăcut publicului larg, care nu mai contenea să-l fotografieze din toate unghiurile, ceea ce am făcut și noi.

Vizita nu a durat mai mult de-o oră, poate o oră și jumătate, tot acest timp fiind suficient pentru a vedea și fotografia Vulcanii Noroioși – Pâclele Mici, un loc care merită “bifat”.

Și-astfel l-am “tăiat” de pe lista de vise, rămânând “netăiate” Focurile Vii, care sunt aproximativ tot în zonă (70km față de vulcani) spre nord-nord-vest (DJ203K), drum care se face la stânga din E85 la ieșirea dinspre nord a Buzăului mergând paralel cu râul Buzău, apoi paralel cu râul Slănic, un afluent al Buzăului.

Cum v-au plăcut?

Povestea
1
Fotografiile
1
Informațiile utile
1
Average
 yasr-loader

Eddie
Latest posts by Eddie (see all)

About Eddie

Pasionat de munte, fotografie și călătorii! Și nu numai... Descoperă pe site... Navigare plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*