Alergarea de sâmbătă

Pentru că verbul “a acționa” ne animă, deci, ne însuflețește în tot ceea ce întreprindem, și pentru că ne place mișcarea în aer liber, am descoperit, și ne face o deosebită plăcere să vă spunem și vouă despre… “Alergarea de sâmbătă – Călărași”.

Povestea lor e simplă și simpatică, e povestea unor tineri care vor să iasă din rigiditatea constrângerilor unei societăți închistate în șabloane strâmbe și dezgustătoare. E povestea unor tineri care preferă alergarea de întreținere în defavoarea “fast food”-ului sau a alergării virtuale după monstruleți (sic); care preferă un stil de viață sănătos unuia sedentar. Noi îi apreciem, le admirăm atitudinea și îi respectăm pentru ceea ce fac.

Este lăudabilă inițiativa unuia dintre ei care a reușit în doar câteva luni să dezvolte o comunitate de alergători “de sâmbătă”. Tudor, liderul grupului, ne-a declarat într-o discuție telefonică:

“Inițial am fost doi băieți și ne antrenam pentru semimaraton ca și acum de altfel, dar într-o zi ne-am gândit că ar fi frumos să fim mai mulți, în felul ăsta ne-am motiva mai tare, și de ce nu, poate găsim și niște sponsori care să ne ajute la competiții. Două luni mai târziu Alergarea de Sâmbătă s-a întâmplat. Acum suntem mai mulți în echipă, avem sponsori oficiali care ne hidratează, avem și un grup pe facebook unde stabilim alergări și în timpul săptămnânii. Iar lumea a început să ne adreseze cuvinte foarte frumoase, ceea ce este minunat. Alergarea de Sâmbătă este și va crește în continuare o comunitate extraordianră.”

Am rămas pur și simplu fără cuvinte ascultând vorbele lui. Ne-am dat seama că perseverența face diferența. Iată că se poate, iată că lucrurile o pot lua pe un făgaș bun dacă există dorință și încredere în forțele proprii. Iată niște tineri cu atitudine care pot schimba lucrurile.

Uitându-ne pe pagina lor de facebook am constatat că lucrurile evoluează de la o zi la alta. Se îndeamnă unii pe alții, se interesează de sfaturi medicale sau de nutriție sănătoasă, caută să se automotiveze și să găsească mereu ceva nou și util pentru comunitate.

Ce mai… am rămas profund impresionați de realizările și de energia lor pe care o emană prin toți porii.

Bravo baieți! Felicitări!

Dacă sunteți din Călărași, urmați-i că nu aveți ce pierde!

Cum v-au plăcut?

Povestea
1
Fotografiile
1
Informațiile utile
1
Average
 yasr-loader

Qed
Latest posts by Qed (see all)

About Qed

Pasionat de munte, fotografie și călătorii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*